Astfel, vor fi afectati cei care detin cladiri sau alte bunuri mobile in stare de functionare, suprafete de teren, animale si pasari.

Suma va fi calculata de primarii dupa o procedura pus la dispozitie de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se arata in proiect.

Mai mult, daca un astfel de bun aflat in proprietatea persoanei singure/familiei beneficiare de ajutor social va fi dat in inchiriere/arenda/concesiune sau alta forma legala de instrainare a bunurilor, acest bun va fi luat in calcul pentru persoana/familia care il are in inchiriere/arenda/concesiune etc., iar pentru proprietarul de drept se va lua in calcul valoarea de instrainare a bunului.

Citeste si:

Sumele primite de persoanele beneficiare de ajutor social, ca urmare a participarii la programe de formare profesionala organizate in conditiile legii, se iau in considerare la stabilirea venitului familiei doar in situatia in care acestea au titlu de venituri salariale.

"Totodata, ca masura tranzitorie pentru aplicarea noilor criterii cuprinse in lista bunurilor care conduc la excluderea acordarii dreptului de ajutor social si alocatie pentru sustinerea familiei, se propune finalizarea reevaluarii drepturilor de ajutor social si alocatie pentru sustinerea familiei, de catre autoritatile administratiei publice locale, pana la 31 decembrie 2013, pentru a nu creea presiune majora asupra acestora, in conditiile in care in aceasta perioada se demareaza procesul de stabilire a ajutorului pentru incalzirea locuintei. Pentru beneficiarii de ajutor social sau alocatie pentru sustinerea familiei care vor solicita ajutorul pentru incalzirea locuintei, reeavaluarea acestor drepturi se va realiza odata cu stabilirea drepturilor de ajutor pentru incalzire", se arata in nota de fundamentare care insoteste documentul.

Proiectul de hotarare va fi in dezbatere publica, pe site-ul MMFPSPV, pana in 11 octombrie.