"Daca voi avea sentimentul ca poporul sirian ar vrea ca eu sa fiu presedinte in urmatoarea etapa, voi candida", a afirmat al-Assad intr-un interviu acordat postului Halk-TV.

"Daca raspunsul va fi negativ, nu voi candida", a spus liderul sirian, apreciind ca va cunoaste mai bine situatia peste patru-cinci luni. Actualul sau mandat de presedinte se incheie in 2014.

Bashar al-Assad a acuzat rebelii, pe care ii considera "teroristi", ca incearca sa creeze un "stat islamic" in Siria. "Teroristii nu au nicio legatura cu islamul, vin din intreaga lume, din peste 80 de tari, pentru a purta jihadul si a crea acest stat", a spus presedintele.

Citeste si:

Declaratiile sale intervin in contextul in care gruparea insurgenta Statul Islamic in Irak si Levant, afiliata retelei teroriste Al-Qaida, a inceput sa ocupe zone din nordul Siriei, la frontiera cu Turcia.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.