Peste 8.000 de persoane au participat in Piata Constitutiei, sambata si duminica, 5-6 octombrie, la cea de-a 6 editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. In cadrul maratonului alaturi de sportivii romani au participat alergatori din peste 51 de tari.

Invingatorul Maratonului de 42,1 km, a fost kenyanul Chelokoi Victor Bushendich (foto 2), cronometrat cu 2h 14min 05sec, urmat de catre etiopianul Mengesha Wosene Demeke pe locul doi, cu 2h 14min 21sec, si Kiptoo Kenneth Kipkemoi, Kenia, pe locul trei , cu 2h 19min 27sec.

Premiile au fost inmanate de catre Carmen Tocala, secretar de stat in cadrul Ministerul Tineretului si Sportului.

Locul intai in cadrul cursei scaunelor cu rotile, proba maraton, a fost acordat lui Gigel Epure, cu timpul 2h 17min 9 sec.

Un punct important a acestei probe l-a constituit doborarea recordului mondial de catre o echipa de sportivi romani pentru cel mai rapid maraton alergat de o echipa de minim 5 oameni legati intre ei. Alergatorii Vlad Victor, Gabriel Solomon, Stefan Oprina, Mihai Baractaru, Florin Munteanu si George Dobre au alergat sub sloganul „Legati de cauza Hospice” stabilind recordul de 2h 54min 14sec.

La proba semi - maraton barbati, a castigat primul loc Andrei Stefana, finalizand cursa in 1h 7min 24sec. Pe pozitie secunda a sosit Tudor Mircea Moldovan cu timpul 1h 10min 22sec. Locul trei a fost ocupat de Alexandru Staicu cu un timp de 1h 10min 59sec.

La proba maraton femei, Neri Tigist Worku din Etiopia a castigat primul loc, terminand cursa in 2h 37min 28sec. Pozitiile secunde si terte au fost ocupate de conationalele sale Geletu Megertu Ifa , cu timpul 2h 39min 53sec si Woldemeskel Shewaye Wolde cu un timp de 2h 42min 6sec.

La proba semi - maraton femei, Paula Todoran a castigat primul loc, terminand cursa in 1h 16min 44sec. Pe pozitie secunda a sosit Elena Moaga cu timpul 1h 18min 26sec. Locul trei a fost ocupat de Alexandra Cristiana Frumuz cu un timp de 1h 20min 29sec.

Cursa Stafeta a fost incheiata pe locul intai de catre echipa CSS Locomotiva Tg Jiu. La Cursa Populara, categoria barbati, a fost invingator Zaizan Ioan cu timpul 8min 21 sec si de catre Florentina Buga la categoria femei cu timpul 10min 54sec.

Alaturi de alergatorii amatori si profesionisti au luat startul la probele de stafeta si semi maraton, vedete ale sportului romanesc, multiple campioane mondiale si olimpice: echipa de stafeta formata din 4 campioane olimpice la canotaj care impreuna au obtinut 14 medalii de aur: Georgeta Andronache, Viorica Susanu, Doina Ignat si Camelia Mihalache, alaturi de sportivele care au concurat la semi maraton, Ana Maria Branza- multipla campioana olimpica la scrima si Camelia Lupascu- campioana olimpica la canotaj.

Cursa Copiilor s-a desfasurat diferentiat pe grupe de gen si varsta 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani pe 5 octombrie. Castigatorii locului intai au fost: la categoria 6-7 ani –Marius Iosif (3 min, 20 sec) si Daniela Vasile (4 min, 54 sec); pentru 8-9 ani – Mihai Milcu (5 min, 42 sec) si Alice omahoney (6 min,5 sec); pentru 10-12 ani – Damian Mititelu (5 min, 1 sec) si Cristina Vasile (3 min, 33 sec). In cadrul acestei editii a RBBIM 2013 a debutat Cursa “Jogging in scutece”, sustinuta de SAMAS - Programul de Sanatate pentru Mame si Sugari: 160 de parinti au alergat 800 m impingand caruciorul copilului, cu varste cuprinse intre 6 luni si 4 ani.

Federatia Romana de Atletism a organizat pe 6 octombrie, in cadrul RBBIM Campionatul National de Maraton , Seniori, Tineret si Juniori, masculin si feminin si Campionatul National de Maraton pentru Veterani.

In organizarea editiei 2013 au fost implicati 500 de voluntari inscrisi pe site-ul www.vountarinsport.ro cat si prin ONG-urile partenere.
Incepand cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se astfel celorlalte capitale europene care gazduiesc astfel de competitii in fiecare an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri