Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat, sambata, in centrul orasului Campeni, in fata statuii lui Avram Iancu, denumit de localnici "Craisorul Muntilor". La protest au venit si persoane din localitati din Muntii Apuseni, dar si din alte zone din tara.

Protestul a inceput cu o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti, iar manifestantii s-au rugat impreuna pentru viitorul Muntilor Apuseni, la un moment dat unul dintre participanti ingenunchiind.

Protestatarii au steaguri, esarfe tricolore si pancarte cu mesaje precum "Uniti salvam Muntii Apuseni", "Motii nu vor cianura", "Tradarea de tara in aur se masoara", "Salvati Rosia Montana, salvati Apusenii", "Bogata tara, proasta randuiala".

De asemenea, oamenii canta melodii patriotice si scandeaza lozinci prin care solicita respingerea proiectului minier de la Rosia Montana.

Citeste si:

Un grup de sateni din comunele din apropierea orasului Campeni au adus la proteste boi si vaci, in jug, incercand astfel sa arate ca in Muntii Apuseni se pot creste animale si se poate face agricultura.

"Am venit cu animalele sa le arat domnilor de la Bucuresti ca in Apuseni exista animale, nu cum au spus ei. Avem vaci si facem agricultura, au facut si mosii si stramosii nostri", a spus unul dintre proprietarii de animale prezent la protest.

Un alt participant a urcat pe scena si a anuntat protestatarii ca exista autocare cu oameni care vor sa vina la Campeni, dar care ar fi fost oprite in apropiere.

"Imnul nostru drag spune «preoti cu crucea in frunte», asa am pornit si noi astazi sa le spunem guvernantilor NU pentru proiectul de la Rosia Montana. Suntem multi si sa stiti ca nu toti au putut ajunge aici, unii au fost opriti pe drum, in Baia de Aries sau in apropiere de Campeni", a spus barbatul.