"Sunt impotriva fumatului, dar am adus o pipa a pacii, un tricou cu Pink Floyd. I-am adus (presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea - n.r.) un tricou nou-nout, sper sa-l poarte cu bucurie si cu mandrie si sa asculte albumele Pink Floyd. Cred ca un astfel de tricou nu este nici indecent si nu afecteaza sub nicio forma conduita unui parlamentar", a afirmat Cernea.

El a mai spus ca "o tinuta usor nonconformista ar trebui acceptata si in Parlamentul Romaniei, asa cum se accepta si in alte parlamente" si a adaugat ca a purtat numai cravata de pionier.

In opinia lui Cernea, "in ziua in care presedintele Camerei Deputatilor sau presedintele Senatului vor purta in plen un tricou cu Pink Floyd va fi un mare pas inainte pentru democratia din Romania".

Valeriu Zgonea a refuzat tricoul, spunand ca el are primul album al lui Pink Floyd. Deputatii din Comisia de regulament au discutat principiile care stau la baza Codului de conduita a parlamentarului. Acestia au stabilit ca parlamentarul trebuie sa aiba o tinuta decenta si oficiala, dupa cum a precizat presedintele Comisiei, Nicolae Vasilescu.

Citeste si:

Ministrul Justitiei a trimis recent o scrisoare presedintelui Camerei Deputatilor in care cere, in perspectiva raportului MCV, elemente relevante privind codul de conduita a parlamentarilor, Valeriu Zgonea precizand ca modificarea regulamentului Camerei si elaborarea codului se vor face in aceasta sesiune.

Valeriu Zgonea a precizat, in 16 octombrie, ca in Codul de conduita al parlamentarului se vor preciza "chestiuni simple", de la "cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace parlamentarii, pana la atitudinea pe care acestia o au fata de colegii lor in interiorul Parlamentului".

Zgonea crede ca parlamentarii trebuie sa se imbrace "decent". El a aratat ca decent inseamna "sa fii respectuos cu functia pe care o ai, sa stii atunci cand vii la microfon sa porti o haina pe tine si sa ai un comportament civilizat atat in interiorul Parlamentului, cat si in afara lui", pentru ca, spune Zgonea, "nu poti fi deputat doar de la 08:00 la 16:00". "Esti deputat pe intreaga perioada a mandatului", a mai spus el.

La sfarsitul lunii august, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a intalnit cu Roger Waters, membru fondator al formatiei Pink Floyd, inaintea concertului "The Wall" pe care acesta l-a sustinut la Bucuresti. Cei doi au facut atunci si un gest simbolic de daramare a zidului Casei Poporului. Zgonea a spus atunci ca Pink Floyd este formatia sa preferata.