Propunerea legislativa pentru modificarea Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii a fost initiata de un grup numeros de senatori si deputati de la toate grupurile politice - Viorel Arcas, Ovidiu Bota, Ioan Chelaru, Alexandru Cordos, Alexandru Mazare, Doina Federovici, Puiu Hasotti, Cristian Dumitrescu, Ilie Sarbu si Eugen Tomac.

De asemenea, senatorii din aceasta comisie au adoptat un amendament potrivit caruia coeficientii aplicati la indicele social de referinta folositi pentru stabilirea cuantumului alocatiilor vor fi in continuare indexati, incepand cu 1 ianuarie 2015, in functie de rata inflatiei.

Presedintele Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala, Liviu Pop (PSD), a estimat ca, prin adoptarea acestei initiative si de Camera Deputatilor, care este for decizional, indexarea ar fi de 1,8-1,9 lei pentru copiii intre 2 si 18 ani si 7-8 lei pentru copiii intre 0 si 2 ani.

Citeste si:

"Este un plus, dar este un vot al Comisiei pentru munca din Senat, mai avem mult pana la legiferarea acestei initiative", a subliniat social-democratul.

In prezent, alocatia de stat pentru copiii intre 0 si 2 ani este de 200 de lei, iar pentru copiii intre 2 si 18 ani este de 42 de lei.