Opt suporteri romani, condamnati in Grecia dupa meciul Romaniei

Opt cetateni romani, suporteri ai selectionatei nationale de fotbal, au fost retinuti, in Grecia, pentru detinerea de torte si fumigene, interzise de legile elene, fiind condamnati la 5 luni cu suspendare si facand apel la hotararea judecatoreasca, potrivit MAE, acestia fiind inca in arest.

"In data de 15 noiembrie 2013, Ambasada Romaniei la Atena a fost informata cu privire la retinerea a 8 cetateni romani, suporteri ai nationalei, sub acuzatia detinerii de torte si fumigene, materiale interzise de catre legislatia elena la intrarea pe un stadion. Reprezentantii misiunii diplomatice au intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la incident si s-au deplasat la subdiviziunea unde erau retinuti cetatenii romani pentru a discuta cu acestia. Potrivit informatiilor primite de la ambasada Romaniei la Atena, cei 8 cetateni romani au fost condamnati la o pedeapsa de 5 luni cu suspendare, pe o perioada de 3 ani. Cetatenii romani au facut apel la hotararea judecatoreasca emisa. Politia a decis mentinerea celor 8 romani in stare de arest, pana la finalizarea procedurilor de expulzare", informeaza MAE, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei, misiunea diplomatica pastreaza permanent legatura atat cu cetatenii romani, cat si cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara in limita competentelor.

"Totodata, trebuie mentionat faptul ca, in ideea prevenirii unor astfel de cazuri, Ministerul Afacerilor Externe a lansat, inca din data de 25.10.2013, o atentionare de calatorie prin care recomanda cetatenilor romani care calatoreau in Republica Elena cu ocazia disputarii meciului de fotbal dintre reprezentativele Greciei si Romaniei sa respecte cu strictete masurile de ordine si siguranta publica stabilite de catre autoritatile elene", precizeaza MAE.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a fost invinsa, vineri seara, cu scorul de 3-1 (2-1), de selectionata similara a Greciei, in meciul tur disputat pe stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala din Brazilia, din 2014. Pentru Romania a marcat Stancu '19, iar pentru Grecia au inscris Mitroglou '14, '66 si Salpingidis '20. Meciul retur va avea loc, marti, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti.

Citeste si:
INSP schimbă regulile de joc în fotbal. Cum vor avea loc orele de...
INSP schimbă regulile de joc...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Test negativ COVID-19, obligatoriu pentru turiştii din Grecia, de la 15 iulie
Setari Cookie-uri