Studiu: 9 din 10 oraseni cumpara produse marca proprie. Ce alimente mananca romanii cel mai mult

Romanii sunt din ce in ce mai atrasi de produse fabricate si vandute de marci proprii, potrivit unui studiu despre consumul la oras. Astfel, 94,2% din locuitorii de la oras au consumat in ultimul an produse comercializate sub marca proprie a unui magazin, arata un studiu Mednet Marketing Research Center.

Marcile private de pe piata romaneasca au castigat increderea consumatorilor, mai ales ca de la an la an consumul este tot mai mare. 45,4% din oraseni cumpara produse private label la fiecare vizita in magazin.

In ultimul an, romanii de la oras au cumparat marci proprii de produse alimentare (lactate, produse de panificatie, branzeturi, dulciuri etc.) si produse non-alimentare (hartie igienica, servetele, produse de menaj, detergenti si produse de curatare a locuintei, cosmetice, produse de ingrijire etc).

Cele mai cautate produse sunt lactatele (52,6%), urmate de paine (aproape 50%) si dulciuri, in timp ce articolele vestimentare (16,3%) si bauturile alcoolice (8%) marca proprie nu prea sunt cumparate de consumatorii romani din mediul urban.

Citeste si:
Banii nu te fac elev mai destept
Banii nu te fac elev mai destept
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Studiul a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ de 710 persoane intervievate (18-55 ani), la nivel national, urban, in perioada 17 – 24 septembrie 2013. Marja de eroare a studiului este de ±3,68%, realizat de Mednet Marketing Research Center, companie activa in domeniul cercetarii de piata din 2000.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri