In intervalul mentionat, vremea se va raci accentuat, temperaturile vor scadea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scazute valori, in jurul a -10 grade Celsius in estul Transilvaniei, noteaza Mediafax.

In a doua parte a noptii de duminica spre luni si in cursul zilei de luni, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare in toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni si in regiunile vestice, nordice si centrale. In Carpatii Meridionali si Orientali, cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp.

Marti 26 noiembrie si miercuri 27 noiembrie va mai ninge in sud-vestul si local in sudul tarii.

La munte si trecator in nordul Moldovei viteza vantului la rafala va depasi 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificari temporare ale vantului vor fi si in celelalte regiuni, cu precadere in cele estice si sud-estice, unde se vor atinge 55 - 65 km/h.

CNAB: Cursele aeriene pot...
Citeste si: Cursele aeriene de pe Otopeni, intarzieri de 30 minute la decolare

Duminica seara Administratia Nationala de Meteorologie va emite atentionare cod galben vizand zonele montane si regiunile nordice, se mai arata in informare.