Peste 150.000 de persoane au semnat petitia lansata de cotidianul britanic Daily Express, care ii cere premierului David Cameron sa mentina restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari si dincolo de 1 ianuarie 2014, sustine publicatia in editia electronica, scrie Mediafax.

Potrivit cotidianului, petitia va fi trimisa Downing Street in aceasta saptamana.

Premierul britanic David Cameron ar urma ca in aceasta saptamana sa dezvaluie noi propuneri pentru a descuraja imigrantii, facand mai dificil accesul la ajutoare sociale pentru nou-veniti.

Parlamentarii care sustin luarea unor masuri impotriva Romaniei si Bulgariei au salutat aceasta intentie, dar sustin ca ea nu este suficienta. Astfel conservatorul Peter Bone considera ca restrictiile ar trebui sa ramana in vigoare. "Este foarte corect sa faci accesul la benficii mai dificil pentru noii imigranti pentru ca unul dintre motivele pentru care oamenii traverseaza Europa de Vest pentru a ajunge aici este ca beneficiile noastre sunt mai generoase decat ale altor tari", afirma el. "Totusi, acest lucru nu ataca problema fundamentala, care este ca atunci cand vom deschide usa Romaniei si Bulgariei, vor veni mii si mii", a adaugat el.

"Trebuie sa ii oprim sa vina, in primul rand, pentru ca numarul lor va fi asa de mare, incat eforturile noastre de reducere a imigratiei vor fi spulberate. Cel mai simplu este sa mentinem restrictiile pentru alti cinci ani si sa nu ne facem griji despre ce spune UE", continua parlamentarul conservator. "In ceea ce priveste cele 150.000 de persoane care au semnat petitia voastra este un numar extraordinar si arata inca o data ca Daily Express vorbeste pentru poporul britanic. Inca mai este timp. Eu prezint proiectul de lege vineri. Guvernul il poate lasa sa treaca prin nedepunerea niciune obiectii", a adaugat Bone.

Citeste si:
Brutăria din Ditrău va angaja patru brutari din Nepal
Brutăria din Ditrău va...

Parlamentarul conservator Nigel Mills vrea amendarea proiectului guvernamental privind imigratia, care merge in Parlament, prin solicitarea mentinerii controalelor pentru romani si bulgari pentru alti cinci ani.

Peste 30 de colegi ai sai conservatori ii sustin cererea, iar duminica el le-a cerut cititorilor Daily Express sa exercite presiuni asupra reprezentantilor lor pentru ca acestia sa ii sustina propunerea. "Daily Express a facut o treaba stralucita prin evidentierea acestei probleme", a adaugat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
UK respinge recomandările privind purtarea măştilor în magazine şi alte spaţii
Setari Cookie-uri