"Ii reamintim domnului Voinea ca deflatia este un proces cumulativ, de descrestere a preturilor, salariilor si productiei, alimentat de lipsa de incredere a investitorilor si de asteptarile negative ale populatiei. Or aceasta situatie nu este cazul Romaniei, unde bugetul socialist pe anul viitor a fost prezentat ca fiind fundamentat si pe cresteri de salarii si pe cresteri pe productie si pe cresteri de preturi. Declaratia ministrului USL Voinea nu confirma decat ca pentru un Guvern socialist orice argument, oricat de hilar, este bun pentru a justifica marirea impozitelor si taxelor", a declarat Stolojan, pentru Mediafax.

Stolojan a mai spus ca si liderul PNL Crin Antonescu a anuntat, pe 4 noiembrie, ca acciza suplimentara de 7 centi pe litru de carburant nu este un impozit si deci nu mareste povara fiscala.

Fostul premier a mentionat, ironic, ca afirmatia liberalului arata "o intelegere «profunda»" a acestuia asupra ceea ce inseamna acciza.

Citeste si:

"Va trebui sa nu vorbeasca (Crin Antonesu n.r.) despre ceea ce nu stie", a adaugat Stolojan.

Cresterea accizei la carburanti a fost o masura pentru evitarea deflatiei, al carei pericol este mai mare decat cel al unei usoare cresteri a inflatiei intrucat din deflatie nu se iese, generand somaj si recesiune, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, dupa un forum economic.

"Deflatia este un pericol real, nu doar pentru Romania, toata Europa este in pragul deflatiei, Europa isi pune problema deflatiei incepand cu Germania. Din deflatie nu se iese, Japoniei i-a luat 20 de ani sa iasa din deflatie si apoi a venit peste ea criza globala. E mai periculoasa decat inflatia", a afirmat Voinea dupa Forumul Economic si Comercial China - Europa Centrala si de Est.