O instanta din Germania a stabilit ca toti cetatenii romani au dreptul la indemnizatii sociale in conformitate cu principiul nediscriminarii intre cetatenii europeni, o decizie ce intervine pe fondul dezbaterii din state precum Marea Britanie, Franta si Germania privind accesul la beneficii sociale, conform Mediafax.

Potrivit presei germane, citata de site-ul de stiri Sofia Globe, o instanta din landul german Renania de Nord-Westfalia a decis zilele trecute ca toti imigrantii romani au dreptul la indemnizatii sociale, invocand principiul nediscriminarii intre cetatenii europeni. "Imigrantii din cadrul UE care raman pe teritoriul german si nu au loc de munca au dreptul un ajutor social minim", a motivat tribunalul german.

Pe 11 octombrie, aceeasi instanta a luat o decizie in favoarea unei familii de romani care daduse in judecata landul german pentru ca refuzase acordarea indemnizatiilor sociale.

Decizia intervine in contextul in care premierul britanic, David Cameron, a propus o serie masuri dure impotriva asa-numitului "turism pentru beneficii sociale", afirmand ca imigrantii din cadrul UE nu vor putea sa pretinda sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat. Marea Britanie ar trebui sa elimine, din ianuarie 2014, toate restrictiile impuse cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii.

Citeste si:
Volkswagen: Daune in valoare de 830 de mil. de euro pentru clientii...
Volkswagen: Daune in valoare...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vesti bune pentru diaspora: OUG privind anticipatele a fost trimisa la MO
Setari Cookie-uri