"Daca ati vazut CV-ul, de ani de zile lucrez in domeniu. Am fost secretar de stat in cadrul acestui minister. In mandatul trecut, pentru o buna bucata de vreme, am fost presedintele Comisiei comune pentru ONESCU. In acest mandat detin presedintia Comisiei de Cultura. Ca atare, consider ca nu trebuie sa fiu detinatorul a cel putin doua premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii", a spus Stirbu.

El a precizat ca e convins ca va face fata misiunii care i s-a incredintat si va demonstra acest lucru. "Sunt convins ca sunt o persoana care cunoaste ministerul destul de bine. Sunt convins ca acolo trebuie un bun manager si o persoana care cunoaste foarte bine tot ceea ce se intampla in acel minister. Este un minister, este o misiune dificila, dar sunt convins ca voi face fata in urmatoarea perioada. Va voi demonstra", a mai spus Stirbu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia in unanimitate ca Gigel Stirbu sa fie propus pentru portofoliul Culturii, in locul lui Daniel Barbu, decizie cu care a fost informat si premierul Victor Ponta.

Citeste si:

Antonescu a sustinut ca Stirbu se afla la al doilea mandat de parlamentar si beneficiaza de "deplina incredere", fiind una dintre persoanele care "au confirmat in toate planurile". "Cel desemnat pentru Ministerul Culturii este colegul nostru, domnul deputat Stirbu, care este la al doilea mandat parlamentar, care este presedinte al Comisiei de cultura, arta si mass-media din Camera Deputatilor, care a fost in Guvernul Tariceanu secretar de stat in acest minister. Este unul dintre colegii nostrii din noul val, din tanara generatie, in orice caz mult mai tanara decat a mea, care au confirmat in toate planurile, in care avem deplina incredere, este o decizie si aceasta luata in unanimitate", a declarat liderul PNL.

Anterior, surse liberale declarasera ca Biroul Permanent al PNL a votat, vineri, nominalizarea deputatului PNL Gigel Stirbu pentru a ocupa postul de ministru al Culturii in locul lui Daniel Barbu. Daniel Barbu a demisionat, joi, din functia de ministru al Culturii.

Sursa foto: pnl.ro