Camera Deputatilor a decis, marti, in unanimitate, retrimiterea la comisia de specialitate a proiectului de lege privind amnistierea, cu termen la 1 februarie 2014, scrie Mediafax.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a facut acesta propunere de retrimitere pentru a fi consultate toate institutiile interesate care au puncte de vedere contrare. Propunerea lui Zgonea a intrunit 268 voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si nicio abtinere.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Legea amnistierii poate fi adoptata, din motive practice si de politica penala, dupa informarea Comisiei Europene, daca este in spiritul Constitutiei si al reglementarilor europene si daca exclude faptele de violenta si de coruptie. "PSD sustine, de principiu, ideea ca dupa discutia cu Ministerul Justitiei, cu CSM, cu Inalta Curte si dupa informarea Comisiei Europene, daca este in spiritul nu doar al Constitutiei romanesti ci si al reglementarilor care se adopta pe plan europen si daca exclude faptele de violenta si faptele de coruptie, din motive practice si de politica penala, poate fi adoptata Legea amnistiei", a spus Ponta.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca Legea amnistierii este in dezbatere publica si va ramane astfel pana la data de 1 februarie, pentru a se vedea ca nu reprezinta "o chestie ilegala".

"Apoi a venit problema cu gratierea. Dupa ce am avut discutia cu cei de la ambasada, toata lumea si-a dat seama ca el este un proiect normal. Si el este in dezbatere publica. De aceea l-am si oprit de la votul final, ca sa fie in dezbatere publica pana la 1 februarie, sa vada toata lumea ca nu este nicio chestie ilegala", a precizat Zgonea.
Pe data de 1 februarie 2014 intra in vigoare noul Cod penal.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu crede ca Legea amnistierii mai poate intra in vigoare inainte de 1 februarie 2014, data la care intra in vigoare noul Cod Penal. Presedintele PDL, Vasile Blaga, spunea ca PDL ia in calcul "miscari de strada serioase" in cazul in care se voteaza in Parlament Legea amnistierii, pentru a informa populatia despre efectele acesteia, adaugand: "Daca toti vom fi soldati disciplinati ai acestui partid, vom recastiga pozitiile avute".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri