Un permis de intrare si de iesire in si de pe teritoriul american a fost acordat lui "Mos Craciun de la Polul Nord" intre 24 decembrie ora 18.00 si 25 decembrie ora 06.00, a anuntat un comunicat oficial emis de USDA (U.S. Department of Agriculture), care afirma ca "vrea sa faca tot ce poate pentru a-l ajuta pe Mos Craciun", noteaza Mediafax.

Atelajul sau este exceptat de testele sanitare obligatorii, intrucat "Polul Nord prezinta un risc neglijabil de boli pentru septelul american", a anuntat, cu amuzament, acelasi minister, care i-a cerut totusi lui Mos Craciun sa faca traditionala urare "Craciun fericit!" personalului ministerului atunci cand va trece granita americana.

Ministerul Agriculturii, de obicei mult mai strict atunci cand vine vorba de intrarea unor animale vii pe teritoriul american, nu este insa singura institutie americana care se amuza in aceasta perioada a sarbatorilor.

Citeste si:

Nu mai putin serioasa FAA (Federal Aviation Administration), autoritatea din domeniul securitatii aeriene, a anuntat la randul ei pe Twitter ca Mos Craciun "si-a prezentat planul de zbor si a optat pentru zboruri mai economice in carburant".

Numaratoarea inversa a inceput si pentru NORAD, comandamentul pentru aparare aerospatiala nord-americana, care, in fiecare an, supravegheaza si "escorteaza" cu avioanele sale de vanatoare traseul urmat de sania condusa de Mos Craciun, pe care il prezinta pe un site pe internet (noradsanta.org), tradus in noua limbi.

Acest organism, aflat sub o comanda comuna americana si canadiana, a inceput aceasta "supraveghere aeriana" din intamplare in 1955, cand o reclama a dat, din greseala, numarul de telefon de la centru pentru a-l contacta pe Mos Craciun. Un colonel le-a raspuns copiilor pentru a nu-i dezamagi si apoi a devenit o traditie.