Fondator al companiei Handprint Entertainment, Jeffrey Pollack a fost, totodata, producatorul serialului de televiziune "Printul din Bel Air/ The Fresh Prince of Bel Air", productia de comedie care l-a lansat pe actorul Will Smith (foto afis Printul din Bel Air), relateaza Mediafax.
Trupul neinsufletit al cineastului a fost descoperit in Hermosa Beach din California, in dimineata zilei de 23 decembrie. O femeie care facea jogging a alertat politia locala. Jeffrey Pollack era imbracat intr-un costum de sport, avea in urechi castile iPod-ului sau si era deja decedat la sosirea echipajului de politie. Autoritatile considera ca cineastul a murit din cauze naturale in timp ce facea jogging. Pollack era pasionat de alergari si de softball.
Jeffrey Pollack a absolvit University of Southern California School of Film. La inceputul anilor '90, a infiintat compania de productie Handprint Entertainment. Printre clientii acesteia se numara cateva nume mari din industria de divertisment, precum Jennifer Lopez, Mariah Carey si Tyra Banks.
Jeffrey Pollack a regizat trei lungmetraje: "Above the Rim" (1994), ce prezinta povestea unui jucator de baschet in plina ascensiune, cu Duane Martin si Tupac Shakur in rolurile principale, "Booty Call" (1997), cu Jamie Foxx, Vivica Fox si Tommy Davidson, si "Lost & Found" (1999), in care rolul principal a fost interpretat de David Spade.
Jeffrey Pollack a fost, totodata, producatorul serialului TV "The Fresh Prince of Bel Air".