Politicienii germani cer amprentarea romanilor si bulgarilor pentru a impiedica primirea indemnizatiilor sociale

Dezbaterea privind imigrantii romani si bulgari care vor ajunge in Germania a atins un nou nivel vineri, cand politicieni conservatori de rang inalt au cerut amprentarea lor pentru a-i impiedica sa primeasca indemnizatii sociale, relateaza TheLocal.de.

"Imigrantii care vin in Germania doar pentru Hartv IV (indemnizatii de somaj), alocatii pentru copii si asigurari de sanatate trebuie trimisi rapid in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple trebuie sa ne gandim la amprentarea lor", a declarat presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, Elmar Brok, pentru cotidianul Bild, conform Mediafax.

Brok, un membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a fost criticat de partidul sau pentru aceste comentarii. Armin Laschet, vicepresedinte al CDU, a declarat ca ideea "este in dezacord cu o Europa deschisa".

Disputele din cadrul Guvernului de "mare coalitie" condus de Merkel pe tema sosirii in Germania a romanilor si bulgarilor dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii s-au inregistrat pana in prezent intre social-democrati si aliatul bavarez al CDU, CSU, care a adoptat o atitudine mai dura in privinta imigratiei. Dar comentarii lui Brok au provocat frictiuni in cadrul CDU.

Regina Gorner, un membru al comitetului de conducere al CDU, a descris cererile CSU de restrictii pentru romani si bulgari drept "absurde". CSU vrea sa le faca mai dificil accesul noilor imigranti romani si bulgari la generosul sistem de protectie sociala din Germania.

Citeste si:
Bulgarii o duc deja mai bine decat romanii. Afla cine a facut...
Bulgarii o duc deja mai bine...

Intre timp, social-democratii au calificat aceste cereri drept populism. Datele oferite de Agentia federala pentru ocuparea fortei de munca arata ca 0,6 la suta dintre alocatiile de somaj merg catre romani si bulgari. In perioada septembrie 2012 - august 2013, persoanele din cele doua tari au pretins 172 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri