Instanta Tribunalului Bucuresti l-a achitat pe Bradisteanu in baza articolului 11, raportat la articolul 10 din Codul de procedura penala, stabilind in cazul uneia dintre faptele de care a fost acuzat de procurorii anticoruptie ca aceasta nu exista si in cazul celeilalte, ca ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti. La inceputul lunii decembrie 2009, o alta instanta de la Tribunalul Bucuresti l-a achitat pe medicul SerbanBradisteanu, pentru ambele fapte de care a fost acuzat. Judecatorii mai dispuneau atunci ridicarea sechestrului asigurator, masura impusa de procurori, cu privire la un apartament si un imobil din Bucuresti, precum si la un imobil din Izvorani apartinand medicului.

Instanta arata ca infractiunea de abuz serviciu de care a fost acuzat Serban Bradisteanu nu exista, in timp ce pentru a doua acuzatie ce i-a fost adusa lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii. Solutia a fost atacata la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis desfiintarea hotararii prin care medicul a fost declarat nevinovat si rejudecarea dosarului, cauza ajungand astfel din nou la Tribunal.

Citeste si:

Serban Bradisteanu a fost acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi primit o mita de jumatate de milion de dolari si o alta, in mai multe transe, de trei milioane si jumatate de euro, toti banii fiind dati de o firma austriaco-elvetiana ce distribuie produse medicale, CC Med AG. In schimbul banilor, Bradisteanu ar fi facilitat companiei castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania, procedura desfasurata in anii 2001-2002.

In 2001, Bradisteanu, care era si senator PSD, a fost numit, in baza Ordinului Ministerului Justitiei 1269/19 iunie 2001, presedinte al comisiei de licitatie organizate pentru achizitionarea de echipamente medicale de inalta performanta in vederea dotarii unor unitati sanitare din reteaua Directiei Nationale a Penitenciarelor si a Spitalului "Profesor dr. Constantin Angelescu", aflate in subordinea Ministerului Justitiei.