La Gala Studentilor Romani din Strainatate s-au oferit 10 premii studentilor romani cu rezultate exceptionale, astfel:
1. Studentul Anului din Europa, nivel universitar – Diana Danciu (Universitatea Cambridge, Marea Britanie).
2. Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar – Mircea Cimpoi (Universitatea Oxford, Marea Britanie).
3. Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar – Luca Victor Iliesiu (Universitatea Princeton, SUA).
4. Studentul Anului din America de Nord, nivel post-universitar – Ioana Literat (Universitatea , SUA).
5. Studentul Anului de pe Alte Continente – Marius Wamsiedel (Universitatea Hong Kong, China).
6. Studentul Roman Erasmus al Anului – Andra-Maria Buta (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca).
7. Studentul Roman Erasmus al Anului, premiu special oferit de ANPCDEFP – Ana Maria Vijdea (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca).
8. Studentul Anului in Romania – Sorina Lupu (Universitatea Politehnica din Bucuresti).
9. Premiul Special in Arte „Sergiu Nicolaescu” – Sinziana Mircea (Universitatea de Muzica si Dans din Köln).
10. Marele Premiu: Studentul Roman al Anului din Strainatate – Sonia Cristina Coman (Universitatea Columbia, SUA) cu specializare in arta franceza.

Sonia Cristina Coman este artist plastic, poet si dramaturg si a avut deja numeroase expozitii personale si de grup precum cele din cadrul Golden Leaves Gallery, Loeb Drama Center, Dervent Museum si multe altele. A publicat in reviste de specialitate pe plan international, iar una dintre piesele ei de teatru a fost pusa in scena in Statele Unite si in Slovenia.

"Activitatea mea profesionala impleteste domeniul creativ-artistic cu cel academic si de cercetare. Ca artist plastic, poet si dramaturg, am avut numeroase expozitii personale si de grup, am publicat in reviste de specialitate pe plan international, iar una dintre piesele mele de teatru a fost pusa in scena in Statele Unite si in Slovenia. Poeziile mele haiku, tanka si renku au primit importante distinctii atat in Japonia, cat si in alte tari. Ca student, asistent universitar si cercetator la Columbia University, specializarea mea in arta franceza si cunostintele mele de limba si cultura japoneza imi permit sa contribui la crearea si dezvoltarea unui nou sub-domeniu in disciplina istoriei artelor, la intersectia dintre arta occidentala si cea est-asiatica", a declarat Sonia Coman.

La eveniment au participat 1.000 de invitati, intre care personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari.