Oficialul american a indemnat toti romanii sa sustina independenta sistemului judiciar de interferentele politice, subliniind ca o justitie independenta si o presa libera sunt "esentiale" pentru o democratie puternica.

Adjunctul secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia al SUA a mai declarat sambata, ca o presa libera este esentiala pentru calitatea si integritatea democratiei, iar Washingtonul a sprijinit si va continua sa sprijine libertatea presei din Romania.

"Oriunde in lume SUA considera ca o presa libera este esentiala pentru calitatea si integritatea democratiei, o presa libera (permite) cetatenilor dintr-o tara sa inteleaga intr-un mod transparent ce fac alesii", a declarat Nuland, in cadrul unei intalniri cu jurnalistii romani.

Citeste si:

Diplomatul american a subliniat ca relatia dintre autoritati si media trebuie sa fie "deschisa, libera si transparenta".

"SUA au de mult timp un angajament aici privind sprijinirea mediei libere si vom continua sa facem asta", a mai spus Victoria Nuland, aflata intr-o vizita de doua zile in Romania, in cadrul unui turneu european.

Sursa foto: http://www.mae.ro/node/24090