A murit actorul Mihai Fotino

Mihai (Misu) Fotino, actor al Teatrului National Bucuresti (TNB), a murit luni, la varsta de 83 de ani. Decesul a avut loc in jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Bucuresti, unde era internat de aproape o saptamana, a declarat directorul medical al unitatii sanitare, medicul Dana Safta. Misu Fotino a murit dupa o lunga si grea suferinta, scrie Mediafax.

"Maestrul Mihai Fotino (Misu Fotino) a incetat din viata, in cursul zilei de azi, la varsta de 83 de ani. In cei peste 50 de ani petrecuti pe scena Teatrului National «I. L. Caragiale» din Bucuresti, artistul a dat viata unor personaje memorabile. Iti multumim, Maestre!", se arata si intr-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficiala de Facebook.

Nascut pe 14 septembrie 1930, in Bucuresti, Mihai Fotino (cunoscut si ca Misu Fotino), si-a construit o cariera bogata in teatru, dar si in cinematografie si in televiziune abordand mai ales genul comediei.

A debutat la varsta de 6 ani, in anul 1936, in piesa de teatru "Coloniale", iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Brasov. A fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care a decis sa-l aduca la Bucuresti. Din 1956, a jucat la Teatrul National "I. L. Caragiale" din Bucuresti.

La cea de-a XIV-a editie a galei premiilor Uniunii Teatrale din Romania, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru intreaga sa activitate. De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) "pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice". In februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".

Citeste si:
Se redeschide unul dintre cele mai importante cinematografe...
Se redeschide unul dintre...

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ludovic Orban: E foarte greu să vorbim despre o nouă serie de măsuri de relaxare
Setari Cookie-uri