Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca exista un orizont de optimism privind eliminarea obligativitatii vizelor de catre Statele Unite ale Americii pentru cetatenii romani, in viitorul apropiat, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul intalnirii anuale cu reprezentantii misiunilor dilomatice acreditate la Bucuresti ca accederea cat mai rapida in programul Visa Waiver ramane un obiectiv cheie in interactiunea cu partea americana, reflectand atat statutul Romaniei de partener strategic, cat si de stat membru UE.

"Pentru prima data in ultimii ani, exista un orizont de optimism privind eliminarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani, in viitorul apropiat. Anul trecut, rata de recurs a cunoscut cea mai puternica scadere, de la 17% la 11,2%, conditionat desigur de adoptarea de catre Congresul Statelor Unite a legislatiei care modifica criteriile de acces, in programul Visa Waiver", a adaugat presedintele.

"Romania sustine Parteneriatul Strategic Transatlantic pentru comert si investitii, dintre SUA si Uniunea Europeana", a mai spus seful statului, apreciind ca acesta este un proiect de prima importanta pentru relansarea cresterii economice substantiale pe ambele maluri ale Atlanticului. Bulgaria, Croatia, Cipru, Romania si Polonia sunt singurele tari din UE ai caror cetateni au inca nevoie de viza pentru a calatori in SUA.

Citeste si:
Penny Market deschide sase noi magazine in Romania
Penny Market deschide sase...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Americanii vor ca Baza Deveselu sa fie gata la timp. Primim vize usor?