Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, inainte de vizita de stat pe care o va efectua in Teritoriile Palestiniene, ca Romania ofera anual 30 de burse universitare pentru tinerii palestinieni, incepand din 2014, precizand ca se va continua consolidarea asistentei pe care Romania o ofera.

"In ceea ce priveste discutiile cu presedintele Mahmoud Abbas, vom continua consolidarea asistentei pe care Romania o ofera autotitatilor palestiniene atat in pregatirea diplomatilor in politica externa, in pregatirea specialistilor. Romania ofera anual 30 de burse, incepand cu 2014, pentru tineri palestinieni care sa se pregateasca in universitatile romanesti", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

El a aratat ca alte puncte ale discutiilor cu Mahmoud Abbas vor privi continuarea asistentei pentru constructie institutionala, dar si asistenta umanitara asigurata de Romania. Seful statului a spus ca in perioada 2012-1013 asistenta Romaniei a fost in valoare de 400.000 de euro, iar pentru anul 2014 Romania a prevazut o asistenta de 100.000 dolari pentru Autoritea Palestiniana.

Traian Basescu a spus ca va discuta cu Mahmoud Abbas si despre problema umanitara a celor peste 600.000 de palestinieni care se afla pe teritoriul Siriei. "Romania a asigurat asistenta umanitara, a participat la asistenta umanitara pentru cetatenii sirieni fie aflati pe teritoriul Siriei sau refugiati din Siria", a precizat Basescu.

Presedintele Basescu face, in perioada 19-21 ianuarie, vizite de stat in Israel si Teritoriile Palestiniene. Marti, presedintele Traian Basescu are programata o intrevedere cu presedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas, urmata de o declaratie de presa comuna.

De asemenea, conform programului anuntat de Administratia Prezidentiala, marti dupa-amiaza, la Ramallah, seful statului urmeaza sa aiba o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Teritoriile Palestiniene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri