Avionul era pilotat de Adrian Iovan. Prefectul de Cluj, Gheorghe Vuscan, a declarat ca in aeronava erau sapte persoane, iar una dintre acestea a sunat la 112 si a anuntat accidentul aviatic. Conform unor surse medicale, la bordul avionului se aflau patru medici, o asistenta si doi membri ai echipajului de zbor. Sursele citate au precizat ca toate cele sapte persoane sunt in viata.

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o interventie de prelevare de organe.

Ranitii din accidentul aviatic au fost gasiti

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni seara, ca persoanele ranite in accidentul de avion de langa Belis au fost gasite, urmand a se organiza transportul acestora la spital. Ponta a spus, la B1TV, ca a cerut sa fie informat imediat cand ranitii sunt gasiti.

El a precizat ca a primit un SMS in acest sens in timpul emisiunii. Surse medicale au precizat, pentru Mediafax, ca ranitii au fost gasiti de un padurar care cunoaste zona si care a transmis coordonatele echipelor de salvatori.

Doi dintre raniti si-au pierdut cunostinta

Coordonatorul de transplant Victor Zota a declarat luni seara, pentru Mediafax, ca unul dintre medicii aflati in avionul care a aterizat fortat i-a comunicat telefonic ca doua dintre victime si-au pierdut cunostinta.

"Am vorbit la telefon cu unul dintre medici, in urma cu aproximativ o jumatate de ora (20.20 - n.r.), si mi-a spus ca doi dintre cei care se aflau in avion si-au pierdut cunostinta", a spus Zota.