Ai drum intre Ploiesti si Predeal? Zece trenuri sunt blocate

Zece trenuri de calatori au ramas blocate, in noaptea de sambata spre duminica, in garile dintre Ploiesti si Predeal, dupa ce mai multi copaci au cazut pe linia de contact in zona ”Valea Larga”, blocand ambele fire, in prezent un fir fiind redeschis si trenurile trase cu locomotive Diesel.

Potrivit purtatorului de cuvant al CFR, Adrian Vlaicu, circulatia feroviara spre si dinspre Valea Prahovei a fost blocata, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce mai multi copaci au cazut de pe un versant pe calea ferata in zona ”Valea Larga”, scrie Mediafax.

Initial, incepand cu ora 22.00, a fost inchis firul 1 al caii ferate, ulterior copacii cazand pe linia ferata si blocand si al doilea fir.

Potrivit reprezentantului CFR, in total zece trenuri de persoane au ramas blocate in statii intre Ploiesti si Predeal. Sapte dintre garniturile feroviare, respectiv patru trenuri interregio si trei trenuri regio, au fost oprite in gari pe Valea Prahovei, alte trei garnituri fiind oprite intre Ploiesti si Comarnic.

”Am incercat sa facem in asa fel incat trenurile sa fie oprite in statii, sa putem lua legatura cu calatorii in caz de urgenta. Li s-a explicat pasagerilor despre ce este vorba, dar nu am putut preciza cand anume vor fi reparate avariile” a spus Adrian Vlaicu.

Citeste si:
CFR Marfa cere autoritatilor sa regandeasca reducerea retelei
CFR Marfa: Inchiderea unor...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Acesta a precizat ca echipele de interventie au lucrat toata noaptea pentru indepartarea copacilor cazuti, iar la ora transmiterii acestei stiri circulatia in zona ”Valea Larga” a fost reluata pe un fir, lucrandu-se in continuare pentru deblocarea firului al doilea.

Trenurile ramase blocate sunt tractate in zona cu locomotive Diesel, urmand ca ulterior sa fie trase de locomotivele electrice cu care au pornit la drum. Adrian Vlaicu nu a putut preciza cate trenuri stationeaza inca la ora transmiterii acestei stiri, spunand ca garniturile feroviare sunt tractate alternativ, pe ambele sensuri si ca situatia din teren se schimba de un minut la altul.

Acesta a precizat ca unele trenuri vor inregistra ”intarzieri semnificative”.

Potrivit reprezentantilor CFR, au fost anulate opt la suta din numarul de trenuri care circula intr-o zi normala, insa nu se poate preciza numarul acestora, fiind in permanenta trenuri anulate si repuse in circulatie. Intarzierile sunt semnificative, dar se asigura circulatie pe toate

Citeste si:
Furtuna in Bucuresti. Haos in trafic si copaci rupti de vant
Cod galben de ploi in...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri