Scolile si gradinitele din Capitala si 18 judete, respectiv Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea vor fi inchise, miercuri, din cauza avertizarilor meteo.

In urma avertizarilor primite de la ANM privind instituirea codului portocaliu si a codului galben pentru Bucuresti si alte 24 de judete, inspectoratele scolare au decis inchiderea integrala a tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar pentru miercuri, 29 ianuarie, in Capitala si in alte 18 judete: Arges, Bacau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Valcea si Vrancea, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale, citat de Mediafax.

MEN anuntase inchiderea scolilor si gradinitelor si in judetul Vaslui, ulterior hotarandu-se sa fie inchise doar unitatile din mediul rural din acest judet, ca si in Iasi. In judetele Brasov, Covasna, Gorj si Mehedinti unitatile de invatamant vor fi deschise pentru elevi si profesori, chiar daca acestea se afla sub cod galben, deoarece conditiile create permit acest lucru.

In judetul Botosani, care, nu se afla sub niciun cod de avertizare meteorologica, vor fi doua scoli inchise din cauza faptului ca elevii vin din localitati aflate sub cod de avertizare. Totodata, Ministerul Educatiei Nationale recomanda tuturor studentilor sa contacteze secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora si precizeaza ca hotararea de intrerupere temporara a activitatii apartine exclusiv conducerilor institutiilor de invatamant superior, in baza autonomiei universitare.

Universitatea Bucuresti a decis sistarea tuturor activitatilor pentru zilele de miercuri si joi. La randul lor, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si Universitatea din Pitesti au decis sa suspende activitatie didactice pentru ziua de miercuri. Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judete a fost emisa o avertizare cod galben.

Citeste si:
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor
Cat dau romanii pe chirie...

Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita. Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges.

Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.

Avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.

Joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.

Citeste si:
Agentia Fitch confirma ratingul Bucurestiului la "BBB minus"
Agentia Fitch confirma...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si