Porturile Midia, Constanta Nord, Constanta Sud Agigea si Mangalia au fost inchise, miercuri dimineata, din cauza vantului puternic, informeaza Centrul Infotrafic din Politia Romana.

Potrivit datelor transmise Centrului Infotrafic, de la ora 7.30 au fost inchise porturilor Midia, Constanta Nord si Constanta Sud Agigea, atat pentru traficul maritim, cat si pentru cel fluvial, scrie Mediafax.

De asemenea, incepand de la ora 07.40 a fost inchis si portul Mangalia.

Pe canalele Dunare-Marea Neagra si Sulina-Bara Sulina au fost suspendate manevrele, miercuri dimineata, din cauza vantului puternic.

Porturile constantene au mai fost inchise de vineri noapte pana luni dupa-amiaza, din cauza vantului foarte puternic, care sufla la rafala cu viteze de 70 - 80 km/h.

Citeste si:
Cod portocaliu de viscol in 18 judete
Cod portocaliu de viscol in...

Bucurestiul si 14 judete, respectiv Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dambovita, sunt miercuri, pana la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

Potrivit avertizarii, viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60 - 70 de kilometri pe ora. In judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, vantul va avea la rafala peste 70 - 80 de kilometri pe ora. Zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

De asemenea, judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.

In Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei, miercuri, intre orele 06.00 si 23.00, va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-55 kilometri pe ora, temporar viscolind si troienind zapada.

Citeste si:
22 de drumuri nationale si A2, inchise. Trenuri anulate din cauza...
Ninsorile si viscolul au...

Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.

Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.

Citeste si:
Se strica vremea: cod galben de vant si ninsori in 26 de judete
ANM AVERTIZEAZA: Cod galben...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Se inchide Aeroportul din Bacau. Ce vor face companiile aeriene?
Setari Cookie-uri