Consiliul Judetean Suceava a aprobat accesarea unui imprumut intern de 33 de milioane de lei, din care 13 milioane de lei pentru refinantarea unui credit angajat in anul 2005, iar 20 de milioane de lei pentru modernizarea aeroportului Suceava si finalizarea de lucrari la drumuri judetene, scrie Mediafax.

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, a declarat in sedinta CJ ca se impune refinantarea unui credit accesat in anul 2005 de la BCR cu dobanda anuala fixa de 10%, in conditiile in care in prezent pe piata creditele se acorda cu dobanzi medii de 5,5-6%.

El a aratat ca acest credit costa prea mult, iar refinantarea acestuia va determina o economie de 1,3 milioane de lei.

Totodata, CJ Suceava a aprobat angajarea unui credit de 20 de milioane de lei, din care 13 milioane lei pentru cofinantarea proiectului cu finantare europeana de modernizare a Aeroportului Suceava, iar 7 milioane de lei pentru finalizarea unor lucrari incepute la mai multe drumuri judetene.

Catalin Nechifor a explicat ca, potrivit legislatiei, nu se pot deschide noi lucrari de modernizare a unor drumuri judetene daca nu sunt finalizate investitiile incepute.

Citeste si:
Finantele au imprumutat, vineri, 45 de milioane de lei de la banci
Finantele au imprumutat,...

Ulterior, intr-o conferinta de presa, presedintele CJ Suceava a spus ca pentru ca judetul sa beneficieze de acest credit este nevoie de avizul Comisiei interministeriale care analizeaza daca acestea nu afecteaza deficitul bugetar convenit cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

El a aratat ca pentru partea de refinantare creditul nu are impact bugetar, dar ca asteapta avizul comisiei pentru partea de dezvoltare.

Nechifor a mentionat ca prin angajarea acestui credit gradul de indatorare al judetului va fi pana in 2016 de 16,43% si va scadea pana in 2020 la 7,45%.

Consiliul Judetean Suceava a aprobat si bugetul propriu al institutiei, care se ridica la 536 de milioane de lei, cu 17% mai mare decat in 2013, cand a fost de 434 milioane de lei.

Citeste si:
Ministerul de Finante s-a imprumutat astazi cu aproape 1 mld. de lei
Ministerul de Finante s-a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Studiu: 1 din 4 romani se imprumuta de bani pana la salariu