Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, la Guvern, ca a solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) sa reevaluzeze situatia scolilor si gradinitelor pentru joi, iar in urma acestei discutii a fost convenit, in final, ca unitatile sa ramana totusi inchise joi.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anuntase anterior, oficial, ca joi vor fi reluate cursurile in invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal in Capitala, scrie Mediafax.

Aflat la Guvern, ministrul a anuntat insa ca a solicitat modificarea acestei decizii.

"Initial, in urma discutiei cu Primaria, la Inspectoratul Municipiului Bucuresti s-a decis ca unitatile de invatamant sa functioneze normal joi. Am cerut insa reanalizarea acestei situatii deoarece, chiar daca maine nu va mai ninge, sunt totusi 240.000 de elevi, de la gradinita pana la liceu si am cerut Inspectoratului sa lase scolile inchise si maine", a spus Pricopie.

El a precizat totodata ca unitatile de invatamant vor fi inchise si in judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Griugiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Valcea, Vrancea.

Citeste si:
TOP: Judetele din care vin olimpicii cu cele mai multe medalii
TOP: Judetele din care elevii...

In judetele Bacau, Dambovita, Mehedinti si Vaslui vor fi inchise doar o parte dintre unitati.

Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Coalitia pentru Educatie vrea vacante mai scurte pentru elevi