Linia de cale ferata Bucuresti Sud - Oltenita, gestionata de Transferoviar Grup, este inchisa joi, din cauza zapezii, 234 de trenuri sunt anulate, iar pe 15 linii sunt restrictii de circulatie, unele trenuri ajungand la Bucuresti cu intarzieri mari, potrivit companiei CFR Calatori.

Potrivit situatiei centralizate pana la ora 08.30, circulatia este inchisa pe linia de cale ferata Bucuresti Sud - Oltenita, personalul Transferoviar Calatori intervenind pentru deszapezire.

Joi sunt anulate 234 de trenuri, iar pe 15 linii sunt restrictii de trafic, din cauza vantului puternic si a sulurilor de zapada, se arata intr-un comunicat de presa al companiei CFR Calatori.

Astfel, se circula cu restrictii pe liniile Braila - Faurei-Buzau, Bucuresti Nord - Constanta, Chiajna - Virteju, Chitila - Pitesti, Faurei - Tandarei, Fierbinti - Urziceni - Tecuci, Marasesti - Tecuci-Barbosi, Mizil - Buzau fir 2, Piatra Olt - Pitesti, Ploiesti Sud-Urziceni, Ramnicu Sarat - Focsani fir 2, Rosiori Nord - Zimnicea, Sarulesti - Fundulea fir 2, Urziceni - Slobozia si Veresti - Leorda. Pe aceste linii este interzisa circulatia trenurilor formate din automotoare, echipele de interventie actionand cu utilaje.

Circulatia feroviara in sud-estul tarii se desfasoara, in continuare, in conditii meteorologice dificile, fiind necesara interventia permanenta cu pluguri si personal pentru deszapezirea liniilor si a instalatiilor de cale. In prezent nu sunt trenuri CFR Calatori blocate in trafic, a precizat sursa citata.

Citeste si:
Angajatii CFR Calatori protesteaza si cer demisia directorului
Angajatii CFR Calatori...

Pe magistrala Bucuresti - Constanta, trenurile circula tractate cu locomotive Diesel, zapada de pe linii fiind indepartata cu pluguri.

CFR Calatori a precizat ca, din cauza ninsorii abundente si a vantului puternic, atat trenurile care sosesc in Bucuresti din zonele aflate sub avertizare meteorologica, cat si cele care pleaca din Capitala pot avea intarzieri majore.

Inainte de plecarea in cursa, garniturile sunt pregatite pentru circulatie in conditii de iarna si sunt pregatite locomotive Diesel de rezerva in toate zonele afectate.

De asemenea, este asigurata alimentarea cu energie electrica a garniturilor aflate in stationare, pentru a fi mentinuta caldura in trenuri.

Citeste si:
500 de restrictii de viteza pentru trenurile care circula cu 40km/h
Aproape 500 de restrictii de...

Pasagerii sunt sfatuiti sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii sunt publicate pe cfrcalatori.ro">www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.

Reprezentantii companiei feroviare au precizat ca cei care doresc sa renunte la calatorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Razvan Cuc, discutii despre o spaga de 500.000 de euro, in biroul sau