Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Gruia Stoica a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie si va fi prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, iar avocatul Doru Bostina a primit interdictie de a parasi tara, acesta fiind acuzat de trafic de influenta.

Potrivit documentelor procurorilor, in 22 ianuarie, Stoica Gruia, persoana ce controleaza SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, membra a grupului Grampet, a purtat discutii cu avocatul Doru Bostina, in restaurantul unui hotel din București, in cadrul carora i-a trasat sarcini referitoare la modul de actiune in vederea adjudecarii, la un pret avantajos pentru GFR, a contractului de transport de la nivelul SC CEO SA.

Citeste si:

Initial, Gruia Stoica l-a intrebat pe Doru Boștina daca se mai afla in relații bune cu fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor (MT) din anul 2013: "Zi-mi si mie, tu erai pe bune cu un secretar de stat de la Transporturi, Gaurean").

In urma raspunsului afirmativ al lui Boștina, Gruia Stoica a continuat, fiind interesat "cat de bine il mai strunește pe directorul de la Transporturi, pe ala mare" (n.n. referire la directorul general al CFR Marfa). Avocatul nu a putut sa dea un raspuns concret, dar a promis ca "se va ocupa", au scris procurorii in documentele citate.