De ce voia Gruia Stoica sa stie daca la MT mai are influenta Fenechiu sau Gaurean

Gruia Stoica il intreba pe Doru Bostina daca la MT are influenta Relu Fenechiu sau Calin-Bogdan Gaurean, pentru a afla de la directorul CFR Marfa ce pret ofera la licitatia pentru transportarea carbunelui, omul de afaceri spunandu-i ca Dragos Draghici "are atata mandrie, e atat de dobitoc", scrie Mediafax.

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Gruia Stoica a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie si va fi prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, iar avocatul Doru Bostina a primit interdictie de a parasi tara, acesta fiind acuzat de trafic de influenta.

Potrivit documentelor procurorilor, in 22 ianuarie, Stoica Gruia, persoana ce controleaza SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, membra a grupului Grampet, a purtat discutii cu avocatul Doru Bostina, in restaurantul unui hotel din București, in cadrul carora i-a trasat sarcini referitoare la modul de actiune in vederea adjudecarii, la un pret avantajos pentru GFR, a contractului de transport de la nivelul SC CEO SA.

Initial, Gruia Stoica l-a intrebat pe Doru Boștina daca se mai afla in relații bune cu fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor (MT) din anul 2013: "Zi-mi si mie, tu erai pe bune cu un secretar de stat de la Transporturi, Gaurean").

Citeste si:
Relu Fenechiu, eliberat conditionat la 5 luni de la condamnare
Relu Fenechiu, fostul...

In urma raspunsului afirmativ al lui Boștina, Gruia Stoica a continuat, fiind interesat "cat de bine il mai strunește pe directorul de la Transporturi, pe ala mare" (n.n. referire la directorul general al CFR Marfa). Avocatul nu a putut sa dea un raspuns concret, dar a promis ca "se va ocupa", au scris procurorii in documentele citate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri