Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, a precizat ca ar trebui avut in vedere faptul ca Romania va fi tara cu procesul cel mai accentuat de imbatranire a populatiei din toata Uniunea Europeana, la asta contribuind natalitatea scazuta, mortalitatea infantila si migratia fortei de munca, in special a celei tinere, scrie Mediafax.

"Daca vor mai fi persoane care vor pleca sa isi gaseasca un loc de munca in strainatate, acelea vor fi tocmai persoanele tinere. Aceste componente, corelate si cu cresterea sperantei de viata, vor duce la cel mai mare procent de imbatranire a populatiei in Romania", a spus ministrul Muncii.

O consecinta a acestei situatii va fi, in opinia Marianei Campeanu, cresterea procentului din PIB al cheltuielilor cu pensiile.

Citeste si:

"Procentul cheltuielilor cu pensiile in PIB va creste si va fi unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeana", a spus ea.

In acelasi context, ministrul Muncii a precizat ca in numarul de tineri din Romania ajunsese, in 2012, sa fie egal cu cel al batranilor, ceea ce inseamna ca procesul de imbatranire a populatiei era deja in plina desfasurare.

Sursa foto: Femeie si barbat in varsta, Shutterstock.com