Documente Stratfor, publicate de Wikileaks. Un europarlamentar roman lamureste "izolarea" internationala a lui Traian Basescu

Un diplomat roman din Maroc, adjunctul sefului misiunii diplomatice, Alex Dodan, a trimis pe 30 decembrie 2010 un mail pe adresa de contact a Stratfor in care oferea firmei o analiza facuta de el pe cand lucra in Centrala Ministerului Afacerilor Externe.

“Draga domnule Friedman, sunt un diplomat activ roman. Nu vreau sa par ridicol, dar trebuie sa va spun ca am fost aproape fascinat dupa ce am citit interviul pe care l-ati dat Hotnews si recentul articol despre Romania. Mi se par interesante remarcile dumneavoastra asupra rolului Turciei. Am urmarit aceasta chestiune pe cand aproape un an (2009-2010) pe cand eram in Centrala MAE. In aprilie 2010, cu sase luni inainte sa publicati excelenta analiza despre Romania, am facut o analiza politica asupra mecanismelor de cooperare externa ale UE si a optiunilor Romaniei in zona Marii Negre. Din cate stiu eu, aceasta nu a fost urmata de nici o actiune concreta (nu ma mir totusi) si a ramas ca o contributie pur personala, teoretica la diplomatia romana din 2010. Poate dumneavoastra veti considera ca merita sa lecturati acest document, chiar si numai pentru a-l compara cu ceea ce ati gasit dumneavoastra pe teren. Daca, cu amabilitate, imi veti oferi o adresaa de email, va trimit cu drag analiza, in mod informal, prietenesc. Al dumneavoastra, sincer, Alex Dodan.”

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri