Presedintele Traian Basescu a declarat ca si-a inceput mandatul de sef al statului de la nivelul la care fostul premier Calin Popescu Tariceanu i-a scris un biletel galben, in care i-a cerut, "fara nicio jena", sa rezolve problema de la Parchet a lui Dinu Patriciu.

Traian Basescu a afirmat, la o dezbatere a Fundatiei Miscarea Populara, ca nici partenerul sau de campanie nu credea in ceea ce spunea presedintele legat de lupta impotriva coruptiei, scrie Mediafax.

"Nu stiu daca va aduceti aminte de un eveniment in care s-a vorbit de un biletel, care nu era roz, era galben. Vreau sa intelegeti unde mi-am inceput mandatul din punct de vedere al functionarii justitiei. Mandatul meu a inceput de la nivelul la care, prim-ministrul nu avea nicio jena sa ii scrie presedintelui: «Draga Traian, te rog rezolva problema de la Parchet cu Dinu Patriciu», semnat prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu. Acest om nu era rau intentionat, dar asa gandea clasa politica, in conditiile in care toata campania mea era legata de tepe pentru corupti, tepe in Piata Victoriei. Nici partenerul meu de campanie nu credea in ceea ce eu spuneam, iar astazi sunt sapte ministri in inchisoare ispasind pedepsele, vreo 18 parlamentari si multi altii pe rolul instantelor", a spus Basescu.

Potrivit acestuia, pentru el, acel bilet a fost "o jignire uriasa".

"Adica, hai lasa ce ai spus in campanie, rezolva problema aici intre noi! Ce mi se pare nedrept acum, cand institutiile statului au inceput sa functioneze, cand peste 20 de primari, alaturi de parlamentari au fost condamnati, sa se spuna ca e mai mare coruptia decat oricand. Nu, statul roman a avut in ultimii ani capacitatea sa-i arate pe corupti, coruptie pe care nu o vedea nimeni pana la terminarea mandatului lui Adrian Nastase", a subliniat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a participat, duminica, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publica organizata de Fundatia Miscarea Populara.

In cadrul dezbaterii, primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a anuntat ca s-a inscris in fundatie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri