Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca liberalul Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economica. El a aratat ca aceasta solutie a fost discutata in USL si va fi "batuta in cuie" la o noua sedinta a Uniunii, marti, potrivit Mediafax.

"Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economica - e o solutie pe care am discutat-o si pe care o batem in cuie maine, dar e un lucru bun", a spus Ponta.

El a infirmat varianta potrivit careia Iohannis va fi subordonat vicepremierului Gabriel Oprea. "Toti ministrii, indiferent ca sunt ministri sau vicepremieri, fac parte din aceeasi echipa. Ei nu-mi sunt nici mie subordonati. Eu sunt seful Guvernului, dar ideea de subordonare e folosita de la ministrii la angajatii ministerului. Deci, nu se pune asa problema", a spus Ponta.

El a spus ca problema se pune referitor la modul in care este folosit fiecare membru al Guvernuluiu cat mai bine in locul respectiv. "Sunt situatii de urgenta, zapezi, negocieri cu FMI, pe care trebuie sa le gestionam si nu pot, nici nu vreau sa le gestionez singur. De aia e o echipa guvernamentala, sunt vicepremieri, ministri care raspund. Eu asa am condus de doi ani si a mers foarte bine si vreau sa le multumesc tuturor colegilor mei, inclusiv celor care acum vor pleca din Guvern. Au fost decizii pur politice ale PNL, dar ca ministri nu am nimic sa le reprosez", a spus Ponta.

El a precizat ca discutia de marti din USL va fi despre restructurarea Guvernului in acest sens. "Maine avem discutia in USL, pentru ca asemenea decizie de restructurare a Guvernului nu poate apartine decat USL. Noi mergem in fata parlamentarilor USL sa cerem un asemenea vot. Maine anuntam forma pe care o vedem ca fiind cea mai functionala pentru anul acesta pana in 2016", a spus Ponta.

Citeste si:
Jos Oprea! Manifestantii cer demisia ministrului de interne
Jos Oprea! Sute de...

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Setari Cookie-uri