Romania, tot mai aproape de Schengen? Traian Basescu a spus la Bruxelles ca se simte indreptatit sa ceara acest drept

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele CE, Jose Barroso, ca faptul ca institutiile de la Bucuresti functioneaza il indreptateste sa solicite tarilor UE intrarea in Schengen. El a invocat si progresele mentionate in cel mai recent raport MCV.

"Din raportul MCV este evident ca institutiile statului roman responsabile de lupta anticoruptie au performante apreciate pozitiv de raportul MCV, si ma refer aici la Directia Nationala Anticoruptie, ICCJ, ANI, la alte curti decat ICCJ, la Curtea Constitutionala", a spus Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta impreuna cu Barroso, dupa intalnirea de la Bruxelles, potrivit Mediafax.

El a aratat ca faptul ca institutiile din Romania functioenaza il indreptateste, ca presedinte al Romaniei, sa solicite statelor membre dreptul Romaniei, prevazut in Tratat, de a intra in spatiul Schengen, atunci cand indeplineste conditiile.

"Este foarte adevarat ca Raportul MCV face referiri cu privire la abordarea politicienilor din Romani, in mod deosebit a Parlamentului, dar esenta realitatilor este modul cum functioneaza institutiile statului roman, iar functionarea acestor institutii ne indreptateste ca in acest an sa parcurgem prima etapa de integrare in spatiul Schengen", a mai aratat presedintele Traian Basescu.

Citeste si:
Băsescu îi acuză pe Barna și pe Orban că au prezentat un sondaj cu...
Băsescu îi acuză pe Barna și...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri