Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, luni seara sau marti, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" si caruia liberalii ii vor cere "demisia imediata".

"Luni seara sau marti, vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate si caruia, ca atare, noi ii vom cere demisia imediata", a spus Antonescu, intrebat ce se va intampla daca pana luni premierul Victor Ponta nu accepta propunerile PNL, potrivit Mediafax.

Intrebat daca acest lucru inseamna iesirea PNL de la guvernare, Antonescu a raspuns: "Pana una, alta, am cam fost dati afara de la guvernare".

Ponta: Eu am ales deja

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta afirma ca el a acceptat deja sa faca "mai multi pasi inapoi" pentru pastrarea USL, precum renuntarea la ideea ca Partidul Conservator sa detina un post de vicepremier, si ca va forma un alt guvern doar daca Antonescu isi retrage ministrii.
El a afirmat ca a ales deja ce anume va face, dar a reluat mesajul transmis si anterior, si anume ca este dispus sa inainteze si astazi propunerile de ministri liberali si sa pastreze Guvernul in forma USL, daca si Antonescu este de acord.
"Daca este de acord Antonescu, eu astazi ii numesc pe toti patru, in frunte cu Iohannis, ca am vazut ca am vreo problema cu Iohannis. Nu am niciun fel de problema, astazi il numesc, am mai propus de trei ori numirea lui si de fiecare data am fost refuzat. Mi-a spus ca nu este de acord sa fie numiti in formula actuala a Guvernului, ci sa mergem la restructurare in Parlament si dupa aceea sa-i numim, insa restructurarea poate fi facuta doar priun acordul celor patru partide, pentru ca mergi in fata grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea", a spus Ponta la Antena 3.

Basescu: Liderii USL sa revina la ratiune

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca face apel la cei doi lideri ai USL "sa revina la ratiune" si ca ii propune lui Victor Ponta sa cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis viceprim-ministru, opinand ca astfel s-ar debloca situatia.
"Fac apel la cei doi lideri USL sa revina la ratiune, ca niciunul nu vrea sa se desparta (...). Ii propun public sa cedeze la cererea PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier", a spus Basescu.
Referitor la Antonescu si Ponta, Basescu a spus ca acestia sunt doi politicieni lipsiti de maturitate se joaca de-a Guvernul, in conditiile in care in Ucraina situatia este instabila.
"De fapt nu avem instabilitate (in Romania, n.r.), sunt orgoliile a doi politicieni lipsiti de maturitate", a spus Basescu.
El i-a transmis premierului sa accepte propunerea PNL legata de Iohannis.
"Nu-i niciun capat de tara daca Iohannis e vicepremier", a spus Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri