Peste 300 de studenti studiaza in acest an universitar la Universitatea de Economie si Afaceri din Viena (Vienna University of Economics and Business) in conditii in care multi tineri romani nici nu si le imagineaza. Campusul universitatii, construit in urma unei investitii de circa 500 mil. de euro, dispune de cladiri futuristice, dotari de ultima generatie, o biblioteca de 44.000 de metri patrati si sali de cursuri la care pot participa mii de studenti simultan.

Universitatea a luat decizia relocarii in urma cu cativa ani, datorita cresterii numarului de studenti de la an la an. Astfel, daca in 1982 institutia de invatamant reunea aproximativ 10.000 de studenti, in prezent numarul acestora a crescut la aproximativ 24.000.

Intre acestia, peste 6.000 sunt studenti straini, cei mai multi fiind germani, bulgari si turci. Pe locul patru in topul studentilor straini se claseaza romanii, cu 307 in anul univesitar curent.

Campusul universitar a fost dat in folosinta anul trecut, dupa investitii de 492 milioane de euro, peste 90% fiind bani publici, din bugetul guvernului austriac. Aproximativ 13.000 de persoane ajung zilnic in campus.

Pentru constructria campului s-au aratat interesate 133 de echipe de arhitecti, in final sase dintre acestea fiind selectate pentru a construi cate o cladire. Arhitectii sunt din Viena, Sendai, Hamburg, Londra, Barcelona si Madrid.

Campusul este format din sase cladiri principale, intre care o cladire apartinand WU Executive Academy (care organizeaza programe de MBA si EMBA), cladiri cu sali de cursuri si zone intinse de studiu, sali de sport, gradinita pentru copiii studentilor, precum si o biblioteca impunatoare, care se intinde pe sase etaje.

Studentii au la dispozitie in cladirea construita de Zaha Hadid materiale de studiu, PC-uri, zone inchise de studiu si spatii deschide de networking.

De asemenea, institutia pune la dispozitia studentilor cafenele, louge-uri si spatii experioare in care tinerii se pot relaxa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri