Negocieri pentru noul Guvern: UDMR ar obtine un post de vicepremier si doua ministere

Negocierile pentru sustinerea in Parlament a noului Guvern USD de catre UDMR sunt in desfasurare, Uniunea urmand sa primeasca un post de vicepremier si doua portofolii, au declarat surse apropiate discutiilor.

Astfel, presedintele UDMR, Hunor Kelemen, ar urma sa ocupe functia de viceprim-ministru si, concomitent, portofoliul de ministru al Culturii, pe care l-a mai detinut.

In ceea ce priveste cel de-al doilea portofoliu, negocierile privesc faptul ca UDMR sa preia fie Ministerul Sanatatii, caz in care ministru ar urma sa fie Cseke Attila, care a mai detinut acest fotoliu, fie Ministerul Mediului, caz in care ministru ar urma sa fie Attila Korodi, care a mai detinut si el acest fotoliu, potrivit Mediafax.

In cel de-al doilea caz, actualul ministrul PSD al Mediului, Rovana Plumb, ar urma sa preia Ministerul Muncii, detinut in prezent de ministrul liberal Mariana Campeanu.

In discutiile cu UDMR, PSD a propus Uniunii sa preia portofoliul Comunicatiilor, dar UDMR a refuzat, au aratat aceleasi surse.

Citeste si:
Orban promite marea cu sarea. Dar cine îl mai crede?
Orban promite marea cu sarea....
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Pe de alta parte, portofoliul Comunicatiilor, ce urmeaza a fi vacantat prin plecarea ministrului Dan Nica la Parlamentul European, ar putea fi preluat de social-democratul Sebastian Ghita.

In viitorul Cabinet, PC ar urma sa detina un post de vicepremier, ce va fi ocupat de presedintele formatiunii, Daniel Constantin, care va detine si portofoliul Agriculturii.

PC ar urma sa mai preia postul de ministru delegat pentru Ape, detinut acum de ministrul liberal Lucia Varga, au mai aratat sursele citate.

Citeste si:
Ziua de sărbatorire a comunității maghiare în România mai are de...
Ziua de sărbatorire a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri