Presedintele Traian Basescu a declarat la Pro TV ca situatia de securitate a Romaniei nu s-ar schimba daca Rusia ar intra militar in Ucraina, mentionand ca granitele tarii sunt sigure, iar Federatia Rusa nu isi doreste un conflict cu un stat NATO, conform Mediafax.

Presedintele a declarat ca este vorba despre situatia de securitate a Romaniei, care nu este afectata in analiza facuta de tara noastra.

"Rusia in niciun caz nu isi propune un conflict cu un stat membru NATO, categoric, Romania nu este o tinta a unei eventuale agresiuni a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei", a precizat seful statului.

El a mentionat ca mesajul se sambata seara a fost foarte clar dat pentru a preveni agitatii iunutile in Romania, de genul "sa ne si vedem in razboi".

"Nu va fi cazul, din punctul de vedere securitate, frontierele Romaniei sunt certe, garantate si asigurate", a spus Traian Basescu.

Citeste si:
O adolescenta rapita a fost salvata cu ajutorul aplicatiei Snapchat
O adolescenta rapita in...

Romania nu este afectata direct de situatia din Ucraina, nu exista riscuri imediate la adresa securitatii nationale si nu a ridicat gradul de alerta al structurilor de securitate nationala, potrivit concluziilor sedintei de lucru convocata, sambata seara, la Cotroceni, de catre seful statului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cutiile negre ale avionului doborat de Iran, trimise in Ucraina