Premierul Victor Ponta a declarat ca s-a intalnit cu omul de afaceri George Soros, precizand ca a discutat cu acesta doar despre proiectele de integrare a romilor, in prezenta fostului sau consilier pe acest domeniu, Damian Draghici.

Comisia Europeana a anuntat recent ca Androulla Vassiliou, comisar european pentru Educatie, se va afla, intre 10 si 11 martie, in Romania, unde va lansa programul Erasmus+, va solicita luarea de masuri pentru a sprijini tinerii care nu sunt incadrati profesional si va vizita o serie de proiecte in favoarea romilor organizate in Bucuresti, impreuna cu filantropul de origine maghiara George Soros, care "militeaza de mult timp pentru drepturile acestei comunitati", anunta Mediafax.

George Soros a devenit bogat si celebru in 1992, in urma unei tranzactii istorice, prin care a facut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizand la bursa pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritatile britanice au fost nevoite sa scoata lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene. In 1993, George Soros a infiintat Fundatia pentru o Societate Deschisa, numita si Fundatia Soros.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani s-au alocat pana acum pentru Catedrala Neamului