Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, capitan Anemona Doda, in cursul noptii de sambata spre duminica echipajele ISU au intervenit in judet dupa ce s-au inregistrat pagube din cauza vantului puternic, scrie Mediafax.

"Timp de trei ore vantul a inregistrat intensificari care la rafala au atins 50-60 kilometri la ora, iar izolat 70 de kilometri la ora, producand pagube. O echipa de pompieri de la detasamentul Deva a intervenit pentru inlaturarea de pe carosabil a unui stalp de iluminat stradal cazut pe strada Avram Iancu. Un alt echipaj de pompieri de la Detasamentul Hunedoara a actionat pentru fragmentarea si indepartarea unui copac smuls de vant, care a cazut pe fatada unui bloc in municipiul Hunedoara, pe Bulevardul 1848. Nu au existat avarii la fatada blocului, la geamuri sau la balcoane", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara.

Din cauza vantului puternic, 19 posturi de transformare au fost nealimentate cu energie in Baita, Hartagani, Orastie, Criscior, Grid, Certej, fiind afectati aproximativ 1.500 consumatori, avariile fiind remediate duminica, in jurul orei 11.00.

Citeste si:

In judetul Harghita, tot din cauza vantului puternic au ramas partial fara energie electrica patru localitati, intre care statiunea Borsec.

Purtatorul de cuvant a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat ca sambata noapte si duminica dimineata vantul a suflat cu putere in zonele mai inalte din judet și a avariat cablurile electrice ale retelelor de alimentare din statiunea Borsec și din localitatile Sacel, Varșag și Zetea.

Judetele Harghita si Hunedoara s-au aflat, sambata seara, sub cod galben de vant puternic.

Sursa foto: vant puternic, Shutterstock