In general aceste documente contin date referitoare la numarul informarilor transmise institutiilor, al sesizarilor primite, al cetatenilor declarati indezirabili, cifre privind controlul antiterorist, interceptarile realizate, dar si prioritatile serviciului, anunta Mediafax.

DIICOT si DNA, principalii beneficiari ai sesizarilor de cercetare penala facute de SRI

DIICOT si DNA au fost principalii beneficiari ai sesizarilor si informarilor adresate organelor de cercetare penala de catre SRI in perioada 2007 - 2012, cu 22% si respectiv, 27%. A treia institutie care a obtinut astfel de sesizari a fost Ministerul de Interne, care a primit 26% din sesizari.
Numarul sesizarilor facute de SRI a crescut de la an la an, astfel incat numarul acestora a ajuns de la 643 in 2007, la 3.289 in 2012.

Astfel, conform rapoartelor de activitate ale SRI in 2012, Directia Nationala Anticoruptie si structurile sale teritoriale au primit 860 de sesizari si informari in domeniul penal. DIICOT si structurilor teritoriale i-au fost remise 573 de sesizari, in vreme ce structurile Ministerului de Interne, precum Directia Generala Anticoruptie si structurile Politiei, au obtinut 554 de sesizari.

Citeste si:

Alte sesizari au fost adresate parchetelor de pe langa curtile de apel (44), parchetelor de pe langa tribunale (178), parchetelor de pe langa judecatorii (90).

Totodata, SRI a facut 965 de informari privind posibile elemente constitutive ale unor infractiuni circumscrise evaziunii fiscale sau aspecte menite sa fundamenteze implementarea unor masuri de contracarare ori remediere a acestora.

O treime din informarile SRI au ajuns la seful statului si mai mult de jumatate la Guvern