Echipa Romaniei la olimpiada desfasurata in Turcia, la Antalya, a fost formata din Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur), Andreea Magalie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) si Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz), precizeaza Ministerul Educatiei, intr-un comunicat remis marti seara, transmite Mediafax.

Potrivit sursei citate, atat Simona Diaconu, cat si Andreea Magalie sunt la a treia participare la aceasta competitie, fiind medaliate de fiecare data. Simona Diaconu a obtinut aur la toate cele trei prezente, iar Andreea Magalie, argint la primele doua participari si aur la concursul din acest an. De asemenea, Silvia-Elena Pripoae a participat de doua ori, la ambele prezente cucerind medalii de argint.

Editia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete s-a desfasurat in perioada 10 - 16 aprilie, cu participarea a 23 de tari europene si a sase tari invitate, printre care SUA si Japonia.

Citeste si:

Lotul Romaniei a fost insotit de profesorii coordonatori Dan Schwarz si Csapó Hajnalka. Delegatia Romaniei va reveni in tara joi, ora 00:15, pe Aeroportul International "Henri Coanda".

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO) este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica, avand doua probe scrise, sustinute in doua zile consecutive. Conform regulamentului competitiei, o echipa este formata din patru eleve.

Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012) si in Luxemburg (2013), palmaresul Romaniei pana la editia de anul acesta fiind de opt medalii: una de aur si trei de argint in 2012, respectiv o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, in 2013.