Ministerul Sanatatii a alocat 20 de milioane de lei pentru 15 spitale care au unitati de tratament al cazurilor urgente de infarct miocardic, banii urmand sa fie utilizati pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare, scrie Mediafax.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca 15 spitale cu unitati de tratament al urgentelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispozitie 20 milioane de lei pentru cumpararea de medicamente si materiale sanitare.

"Am deblocat deja o suma importanta, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) din 79 de spitale care au astfel de sectii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente si materiale pentru bolnavii diagnosticati cu infarct miocardic acut, internati in sectiile de terapie intensiva", a spus Nicolae Banicioiu, citat intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Cele 20 de milioane de lei sunt alocate pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut, acest program, ca si cel pentru ATI, fiind inca de la inceputul anului aprobate de comisiile de specialitate.

MS precizeaza ca pentru cele doua programe exista prevederea bugetara necesara, dar acestea nu au fost demarate.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate asigura pana in prezent sumele necesare pentru tratarea urgentelor.

Ministrul a precizat ca cele doua actiuni prioritare, pentru unitati sanitare care deruleaza AP-IMA si ATI, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sanatatii, prin care institutia doreste realizarea unui obiectiv strategic pentru sanatatea pacientilor din Romania: un Sistem National Integrat de management al marilor urgente, pre si intra-spitalicesc.

In cadrul acestei strategii, vor fi realizate actiuni similare pentru unii pacientii cu trauma si accident vascular cerebral, dar si pentru cei cu risc de moarte subita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri