Ministerul Sanatatii deblocheaza 20 mil. lei pentru 15 spitale care trateaza cazurile urgente de infarct miocardic

Ministerul Sanatatii a alocat 20 de milioane de lei pentru 15 spitale care au unitati de tratament al cazurilor urgente de infarct miocardic, banii urmand sa fie utilizati pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare, scrie Mediafax.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca 15 spitale cu unitati de tratament al urgentelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispozitie 20 milioane de lei pentru cumpararea de medicamente si materiale sanitare.

"Am deblocat deja o suma importanta, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) din 79 de spitale care au astfel de sectii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente si materiale pentru bolnavii diagnosticati cu infarct miocardic acut, internati in sectiile de terapie intensiva", a spus Nicolae Banicioiu, citat intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Cele 20 de milioane de lei sunt alocate pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut, acest program, ca si cel pentru ATI, fiind inca de la inceputul anului aprobate de comisiile de specialitate.

MS precizeaza ca pentru cele doua programe exista prevederea bugetara necesara, dar acestea nu au fost demarate.

Citeste si:
BREAKING NEWS: Parlamentarii au decis ridicarea imunității lui...
BREAKING NEWS: Parlamentarii...

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate asigura pana in prezent sumele necesare pentru tratarea urgentelor.

Ministrul a precizat ca cele doua actiuni prioritare, pentru unitati sanitare care deruleaza AP-IMA si ATI, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sanatatii, prin care institutia doreste realizarea unui obiectiv strategic pentru sanatatea pacientilor din Romania: un Sistem National Integrat de management al marilor urgente, pre si intra-spitalicesc.

In cadrul acestei strategii, vor fi realizate actiuni similare pentru unii pacientii cu trauma si accident vascular cerebral, dar si pentru cei cu risc de moarte subita.

Citeste si:
SABIF: Numarul urgentelor a crescut cu 8% in 24 de ore
SABIF: Numarul urgentelor a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri