Munca in strainatate: de trei ori mai multi barbati decat femei vor sa emigreze

Posibilitatea de a obtine un loc de munca in strainatate atrage tot mai multi romani, in special din randul barbatilor, o arata un studiu realizat de site-ul de joburi Tjobs.ro. De trei ori mai multi barbati decat femei isi doresc sa munceasca in afara granitelor.

"Din statisticile pentru perioada ianuarie – martie a anului 2014 legate de numarul de aplicari al barbatilor si numarul de aplicari al femeilor din Romania, a rezultat ca barbatii au aplicat la locuri de munca in strainatate de trei ori mai mult decat femeile", se arata intr-un comunicat al companiei.

Barbatii au ales sa aplice la un loc de munca in strainatate cel mai mult pe departamentele constructii si amenajari, hotelarie si turism, agricultura, silvicultura si zootehnie, precum si transport si logistica.

Pe de alta, departamentele preferate de femei in alegerea locului de munca in afara tarii au fost sunt hotelarie, ingrijire batrani si asistenta sociala, domeniile medical si sanitar.

tabel departamente

Citeste si:
Maria Mareș, la Conferința HR 2.0: 95 de români întorși s-au...
Maria Mareș, la Conferința HR...

In datele Tjobs se mai arata ca in contextul dschiderii granitelor de munca in Marea Britanie, a crescut semnificativ interesul romanilor pentru aceasta piata, crestere data evident si de numarul ofertelor de munca, numar mult mai mare decat anul trecut.

Astfel ca, interesul barbatilor in functie de tara aleasa, s-a indreptat catre:

  • Anglia – 31,68%,
  • Germania – 12,63%,
  • Franta – 11,73%,
  • Italia – 7,38%.

Femeile au ales sa aplice pentru locuri de munca in strainatate in:

  • Anglia – 41,92%,
  • Italia – 11,97%,
  • Germania – 11,19%.

tari emigrare

Citeste si:
HR 2.0 - Ce ne rezervă viitorul pe piața muncii
Ce ne rezervă viitorul pe...

Sursa foto: Emigrare, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri