Suma pentru pranzul caritabil, eveniment care se desfasoara anual, este pe locul al patrulea ca valoare incepand din 2000, primul an in care a fost organizata licitatia. Un reprezentant al fundatiei Glide, din San Francisco, care primeste integral banii, l-a anuntat pe castigator ca fiind Andy Chua, din Singapore, potrivit Mediafax.

Oferta prin care a fost castigata licitatia a fost facuta cu doar sase minute inainte de incheierea acesteia vineri seara. Pranzul cu Buffett a atras o suma record de 3,456 milioane de dolari in 2012, in timp ce anul trecut licitatia a fost castigata cu un milion de dolari.

Ted Weschler, in prezent manager de portofoliul la Berkshire Hathaway, compania condusa de Buffett, a castigat in 2010 si 2011, platind in fiecare an peste 2 milioane de dolari. In ultimii 15 ani, fundatia Glide a primit peste 16 milioane de dolari in urma licitatiilor anuale pentru pranzul cu miliardarul american.

Castigatorul licitatiei si pana la sapte ale persoane au posibilitatea de a lua pranzul cu Buffett, aflat pe locul al treilea in topul miliardarilor la nivel global, cu 65,9 miliarde de dolari. Licitatia anuala a fost lansata in 2000 si timp de trei ani a atras sume de pana la 25.000 de dolari. Incepand din 2008, pranzul cu Buffett s-a vandut constant cu peste un milion de dolari.