Un pranz cu miliardarul Warren Buffet a fost adjudecat in cadrul unei licitatii caritabile pentru suma de 2,166 milioane de dolari, dublu fata de pretului de anul trecut. Beneficiarul este un barbat din Singapore, informeaza NCBC.

Suma pentru pranzul caritabil, eveniment care se desfasoara anual, este pe locul al patrulea ca valoare incepand din 2000, primul an in care a fost organizata licitatia. Un reprezentant al fundatiei Glide, din San Francisco, care primeste integral banii, l-a anuntat pe castigator ca fiind Andy Chua, din Singapore, potrivit Mediafax.

Oferta prin care a fost castigata licitatia a fost facuta cu doar sase minute inainte de incheierea acesteia vineri seara. Pranzul cu Buffett a atras o suma record de 3,456 milioane de dolari in 2012, in timp ce anul trecut licitatia a fost castigata cu un milion de dolari.

Ted Weschler, in prezent manager de portofoliul la Berkshire Hathaway, compania condusa de Buffett, a castigat in 2010 si 2011, platind in fiecare an peste 2 milioane de dolari. In ultimii 15 ani, fundatia Glide a primit peste 16 milioane de dolari in urma licitatiilor anuale pentru pranzul cu miliardarul american.

Castigatorul licitatiei si pana la sapte ale persoane au posibilitatea de a lua pranzul cu Buffett, aflat pe locul al treilea in topul miliardarilor la nivel global, cu 65,9 miliarde de dolari. Licitatia anuala a fost lansata in 2000 si timp de trei ani a atras sume de pana la 25.000 de dolari. Incepand din 2008, pranzul cu Buffett s-a vandut constant cu peste un milion de dolari.

Citeste si:
Cat de bogat era Warren Buffett la varsta ta?
Cat de bogat era Warren...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Scoala a inceput, dar programul "cornul si laptele" inca NU