Romania se afla pe primul loc in topul a 20 de tari care trimit doctori in Germania. Potrivit unui studiu efectuat de German Medical Association, in spitalele din Germania au venit 3.215 doctori romani in decursul anului 2013, scrie Bloomberg. Romania este urmata de Grecia cu 2.500 doctori si Austria cu 2.189 doctori.

Salariile mari din Germania atrag medicii romani. Ca urmare a faptului ca foarte multi doctori tineri se hotarasc sa paraseacsa tara pentru a castiga un salariu mai bun in Elvetia sau pentru a se bucura de orele mai scurte din Scandinavia, medicii care raman in Germania sunt din ce in ce mai batrani: 44% au peste 50 de ani.

In acest timp, lipsa doctorilor tineri din Germania a creat o mare oportunitate petru medicii imigranti. Acestia sunt atrasi de salariile mari si de posiblitatea cosntruirii unei cariere. Este o tendinta care a aprut in Europa Continentala, datorita celor care vin din sud si est. In studiu au fost incluse si alte tari care au facut parte din Uniunea Sovietica. Numarul doctorilor din Polonia, Ungaria sau Bulgaria, care lucreaza in Germania este mult mai mic decat cel al Romaniei: 1.655, 1.292, respectiv 1.174 doctori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri