Personalul didactic de predare, conducere, indrumare si control va putea iesi la pensie, la cerere, in anumite conditii, cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de lege, a anuntat Guvernul, care a aprobat, joi, o ordonanta de urgenta in acest sens.

Ordonanta modifica, potrivit Guvernului, si durata invatamantului profesional si reglementeaza probleme privind organizarea invatamantului postliceal, constituirea si conducerea consiliilor de administratie ale unitatilor de invatamant, modalitatea de organizare si desfasurare a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante in invatamantul preuniversitar de stat, dar si de norma didactica a personalului didactic de predare din invatamantul preuniversitar.

La inceputul sedintei de joi, premierul Victor Ponta a anuntat ca regimul sistemului de educatie va fi modificat astfel incat lucrurile nedrepte comise impotriva profesorilor sa fie corectate, scrie Mediafax.

Agentia Mediafax a anuntat, saptamana trecuta, citand surse oficiale, ca Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I si vechime in munca de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, si intentioneaza sa reduca si varsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I.

Sursele au precizat ca, daca vor fi aprobate, masurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fara insa sa aiba acordul expertilor Fondului Monetar International.

Citeste si:
Populatia de varsta scolara va scadea dramatic in urmatorii 40 de ani
INS: Populatia de varsta...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Tudose, Pro Romania: Ce, am innebunit?! La ce am mai plecat din PSD?