Mircea Sandu ramane fara renta viagera de 50.000 euro si beneficii

Renta viagera de 50.000 de euro pe an si celelalte beneficii stabilite, la 5 martie, de Comitetul Executiv al FRF pentru presedintele de onoare Mircea Sandu au fost anulate de Adunarea Generala extraordinara a federatiei, care are loc, astazi, la Casa Fotbalului.

Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a prezentat la finalul Adunarii Generale procesul verbal, in care se mentioneaza ca AG a aprobat cu unanimitate de voturi schimbarea administratorului la CNAF Mogosoaia (n.r. - Mircea Sandu) si a respins cererea lui Cristian Balaj de renegociere a rentei viagere a lui Mircea Sandu cu majoritate de voturi, 5 abtineri si un vot impotriva. De asemenea, Adunarea Generala extraordinara a invalidat contractul de renta viagera dintre FRF si Mircea Sandu si a aprobat initierea unei actiuni in instanta cu privire la anularea contractului de renta viagera, relateaza Mediafax.

Presedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat, sambata, ca va apela la instanta daca se va pune in aplicare decizia cu privire la invalidarea rentei sale viagere si a celorlalte beneficii stabilite de Comitetul Executiv in data de 5 martie. Mircea Sandu spune ca o astfel de decizie nu poate fi aplicata retroactiv.

"In ceea ce ma priveste, nu au decis nimic. Pentru ca astfel de decizii nu se pot aplica retroactiv. Noul statut va intra in vigoare odata cu hotararea instantei. Dar hotararile nu au retroactivitate. Oricum, in cazul in care aplica aceasta decizie ii voi da in judecata", a spus Sandu.
El a mentionat ca vor exista contestatii in ceea ce priveste validitatea Adunarii Generale extraordinare de sambata. "Dar vor fi contestatii si in ceea ce priveste faptul ca aceasta Adunare Generala nu este statutara, pentru ca nu s-a inregistrat in Registrul Federatiilor si Comitetul Executiv care a convocat aceasta Adunare Generala. Vor fi contestatii multe", a adaugat fostul conducator al FRF.

Pachetul de beneficii al presedintelui de onoare Mircea Sandu a fost adoptat in Comitetul Executiv, inaintea Adunarii Generale din 5 martie, care l-a adus in fruntea FRF pe Razvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat in cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu sa devina presedinte de onoare al FRF.

Citeste si:
Fostul sef FRF, Mircea Sandu, urmarit penal pentru o mita uriasa
Fostul sef FRF, Mircea Sandu,...

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o renta viagera in valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei cladiri a FRF, orice interventie chirurgicala sau recuperare medicala platita de FRF, o limuzina de la FRF si benzina decontata indiferent de numarul de kilometri parcursi, telefon, personal anjagat cu salarii in limita a 5.000 de lei lunar, deplasari la meciurile echipei nationale cu decontarea cazarii la hotel de cinci stele si diurna de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renuntat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzina si la secretara. Noul conducator al FRF, Razvan Burleanu, a considerat drept "nesimtit" pachetul de beneficii al presedintelui de onoare si a promis ca il va supune dezbaterii AG.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri